Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Merete Jensen i Galleri Salling

21. august 2022

Åbent i  Galleri Salling

Søndag 21. august 2022  kl. 10 – 17

Merete Jensen fortæller om weekenden 23 og 24. juli 2022.
Faktisk havde jeg så travlt forrige weekend at jeg slet ikke nåede at tage nye foto. Vi havde igen gæster fra nærområdet, turister og kunsthåndværkere fra omegnen.  Men jeg nåede at snitte et motiv af Jonas Vingegaard. Så jeg har vedhæftet et foto af trykket af ham og nogle “gamle” billeder.
Jeg glæder mig til den sidste weekend udstillingen er åben- fra d.19.8-21.8.
Måske kommer der gæster forbi fredag i forbindelse med cykelløbet.
Mange hilsner Merete Jensen 

↓  Se friske billeder under teksten.  ↓↓

*

Merete Jensen fortæller om weekenden 16 og 17.juli 2022.
Det gik fint i weekenden og gæsterne var både helt  lokale og lidt længere væk fra. Folk blev ret længe og det var dejligt. De fleste gæster er “voksne”, men jeg havde også besøg af et par unge mennesker, som også var meget interesserede. Nogle børn og unge har måske snittet linoleum i skolen og kan genkende processen. Her er et par foto fra weekenden, som min søster Bodil har taget. Min søn har tegnet Bjarne Riis da han vandt i 96- måske får vi Jonas Vingegaard på podiet i næste weekend- det bliver spændende.
Mange hilsner Merete Jensen

*

Et liv på tryk

Galleri Salling i Hjerk lukkede i 2017, og har ”ligget i mølpose” siden. Det bliver næppe åbnet igen siger ejeren, Lars Anton Jensen, der benytter stedet som fritidsbolig, og indrømmer at det blev for stor en mundfuld at drive stedet videre på det grundlag der var.

Stedet er til salg eller leje – eller blot til låns, og skulle nogen have interesse i at bruge lokalerne til noget, er man velkommen til at tage kontakt.

I weekender Juli/ August i sommeren 2022 bliver stedet således taget i brug til en helt særlig udstilling af et samlet værk som man formentligt ikke vil kunne finde mage til noget sted.

Merete Jensen, der er uddannet lærer fra Skive Seminarium i 1982, og i en menneskealder har været lærer og afdelingsleder på Amager Fælled Skole i København, har hver måned, hvert år, valgt et billede der er blevet til et linoleumssnit der ved årsskiftet er indgået i en kalender som julegave til familie, venner og bekendte.

Nu er det blevet pensionstid og tid til at samle op og sætte sammen. – Livsværket skal vises.
443 snit opsat i 37 kartonner. Forår, sommer, efterår, vinter, forhold, familie, venner, graviditet, fødsel, fødselsdage, dødsdage, arbejde, ferie, glæder, sorger, møder, adskillelser, natur, rejser, steder, minder, drømme.

Helt særlige ”selfies” snittet i linoleum en gang hver måned, hver år, henover 40 år med få afbrydelser- men . Hvert tryk har sit sted, sit motiv, sin historie, og samlet fortæller de vedholdende, indtrængende, om levet liv og engagement der her er dokumenteret som af få andre. Om nogen.

Udstillingen kan ses på galleriet, Hjerk Kirkevej 2, Hjerk, i weekenderne 16-17/7, 23-24/7 og i august den 19-21/8. Postnord DK rundt kører forbi galleriet d. 19.8!
– Skriv gerne i forvejen eller ved ankomst på telefon 51628811 eller meretejensen125@gmail.com

På udstillingen vil man også kunne se håndsyede bolde af tekstil, syet af Merete Jensens mor, Kirsten , der i parentes bemærket også er mor til Lars Anton og enke efter Henning der i mange år underviste på Skive Seminarium i formning. Det bliver, som man kan se, i familien.

Boldene er håndsyede efter inspiration efter lignende bolde som børn under anden verdenskrig fremstillede af forhåndenværende stofrester, men også med inspiration til mønstre og farver der stammer fra quiltning efter afroamerikansk forbillede, og fra billedkunstnere som bl.a. Aase Gernes, Sonia Delauni. – Boldene kan købes på stedet. De koster 89,- kr, stykket – samme cifre som kunstnerens alder. – Hvis man er hurtig. – Den 4. september stiger prisen til 90,- kr.

Kaffe er gratis! 

Klik på billeder og se et stort. 

Billedet af fjorden er taget fra Højfaldsvej lidt uden for Hjerk af Kunstneren Merete Jensen.

 

 

 

 

Detaljer

Dato:
21. august 2022