af Anna Lund Andersen 3. marts 2014
Vi har en smuk egn med en skøn børnevenlig badestrand. Vi har i mange år haft blå flag.
Ved Harre Vig har vi grundlovsmøder, Sankt Hans aften, børnedyrskue og ”byfest”.
På egnen er mange historiske steder. Bl.a. Gravhøje kirkeruin, vikingenauster, vores kirker:
Hjerk Kirke og menighedsråd Harre Kirke og menighedsråd Mindelunden ved Harre kirke.
Harrevig børnehus, Galleri Salling, Ø-lejr i Vesterhjerk, Harrebjerg lejrskole og Golfbanen ligger også i vores område.
I 1997, hvor vores butik blev borgernes egen på grund af anparter blev startskuddet til en masse andre ideer. John E. Pedersen var initiativtager og er stadig formand.
I dag har vi stadig Harre Købmand på Harrevig-egnen med Tina Jacobsen som daglig leder i butikken. Der er kommet flere til i butikken. Mange frivillige hjælpere er der i dagligdagen.
Jeg har boet på egnen mange år, men har lagt mærke til sammenholdet for hele området kan blive bedre. Vi har haft fælles skole i over 50 år. Der mødtes vi.
Ved klubhuset ved Harre Vig har der været fælles sportsplads og mødested for alle.
Klubhuset blev bygget af beboerne omkring 1968 ved frivillig arbejdskraft fra Hjerk-Harre Ungdoms og Idrætsforening. Materialet til byggeriet fik de stillet til rådighed af Hjerk-Harre kommune og ifølge Villy også hjælp til det, de ikke selv kunne. Der blev også bygget offentlige toiletter.
Der blev spillet udendørs håndbold dernede indtil omkring 1974, hvor Hjerk-Harre kom sammen med Roslev til HRH74.
Pladsen blev brugt til sportsplads med fodbold for børn, pokalfodbold for skolebørn. Skiveløbstræning var der også i en periode. Erik Krogh Kristensen startede dette, og da han blev borgmester omkring 1990 overtog Villy og jeg. Der var frivillige unge til at træne. Hjemmekampe blev dømt af Villy og andre voksne fra området.
I året 2000 kom jeg i menighedsrådet i Harre. Det fik mig til at lave en seddel, som jeg delte rundt på Harrevig-egnen. På den stod der bl.a.
Efter dette fik vi lavet et møde på Hjerk-Harre skole den 19.1. 2001, hvor der mødte ca. 50 personer op for at høre om min ide. Lars Graubæk lavede hjemmeside for skolen, og han var med som min hjælper. John E. Pedersen var med i baggrunden fra første færd. Jette Jensen, Anette Just og Svend Erik Poulsen også.
Ved Lars hjælp fik vi lavet en hjemmeside, vores hjemmeside: www.harrevig-egnen.dk i marts 2001.
Lars startede som webmaster en periode, men fik nyt job og andre interesser.
Efterhånden gled det hele over, så jeg fik John E. Pedersen til at være webmaster. Vi to arbejdede videre med siden og har gjort det i mange år nu. Siden redigerer jeg næsten hver dag. Jeg modtager gerne indlæg og billeder. Desuden tager jeg selv en del billeder. John har også sit. For tiden rigtig meget omkring kloakudgravning, hvor han er med til møder, så vi får færrest gener ikke mindst for købmandsbutikken.
Dette billede har jeg taget, men ikke billedet på flaskerne:
Claus Haven har lavet etiketten til flaskerne. Båden på billedet tilhører Bjarne Andersen.
Kalenderen er en evighedskalender, som jeg til stadighed opdaterer. Helst alt fra området vil jeg have ind. Jeg har et stykke tid fået en masse fra Lars Mathiasen. Det er jeg rigtig glad for.
Alle foreninger har deres bestyrelser på siden og der er en fælles side for alle foreninger, som opdateres efter generalforsamlinger. Foreninger og institutioner på Harrevig-egnen.
Om Hjerk Stortorv januar 2013 Hjerk Torv fra 2003
Gåklubben, Harrevig-egnens vandrelaug siden 2004, Hver mandag kl. 18.30 fra april – september gåtur fra klubhuset ved Harre Vig, Alle er velkomne!
2004 fik vi midler fra Sallingsund kommune til fremtidsbilleder. Vi kom med arbejdskraft og ideer, så fik vi penge.
Her på egnen fik vi lavet skilte ved Hjerk og Harre, hvor hjemmesidens adresse var/er sammen med harven og den blå baggrund.
Harre Herreds Våben
Harven var oprindelig Harre herreds, men her efter er det blevet vores egns symbol. Stenen på Harre torv fortæller også om dette. Torvet blev netop også renoveret i forbindelse med fremtidsbilleder. Stenen i Mindelunden og stenen på torvet var med i projektet, hvor jeg var tovholder. Vi arbejdede mange sammen om projekterne. Det kan ses på hjemmesiden.
Vikingeskibet i Harre kirke stammer også fra de midler, vi fik. Idet vi fik midler, hvis vi lavede arbejdet og havde ideerne. Jens Peter Tang Jørgensen lavede skibet i 2004, hvor vi brugte det til udstilling, senere blev det ”afsløret” til skolens 50 års jubilæum. Da skolen lukkede i 2010 fik jeg lov til at få det med igen. Jens Peter var indforstået med dette. Vikingeskibet og herredsvåbnet i kirken juni 2011
John Pedersen var tovholder for torvet. Se linket: Harre Torv før og efter
Der var også en naturgruppe på egnen, som fik lavet shelters ved Hjerk bådehavn og ved Harrevig.
Beboerforeningen fik udbygget og renoveret huset ved Harrevig. Se ovenover og se billeder på hjemmesiden. Vi fik kajakker og bålhytte og udstyr til undervisning. Kajakudlejning ved Harre Vig eller bliv medlem Byggeriet var i 2008-2009. Byggeriet m.m. ved Harre Vig 2008-2009
Tina Jacobsen var med i det hele gennem beboerforeningen.
Folder lavet af beboerforeningen maj 2010 om Harre Vig sportsplads og klubhus
I foråret 2013 kom Oda Lauritsen med ideen om BogMekka i Harre forsamlingshus.
Harrevig-egnens Bog Mekka blev stiftet i aug. 2013 og er i gang nu fra januar 2014. Harrevig-egnens BogMekka
Årsagen til at vi har lånt forsamlingshuset er, at Hjerk og Harre arbejder på at få et fælles kulturhus. Se Projekt Harrevig-egnen nyt. 31.01.14 Nyt om Projekt Harrevig-egnen 23.1. 2014
Har I/ du lyst til at vide mere så læs på hjemmesiden eller kontakt os.
Har du tilføjelser til denne beskrivelse, så sig til.
af Anna Lund Andersen 3.marts 2014