Det sker

Her er mit nye slogan:
BRUG DIN NÆRBUTIK, MENS DU ER UNG!
SÅ ER DEN DER OGSÅ, NÅR DU BLIVER GAMMEL OG TUNG!
Anna Lund


Salling kirkehøjskole foråret 2018

Kirkehøjskoles forårsprogram 2018       evt til udprintning

“Luthers efterklang” — “Kunst og kristendom”

Mandag den 19. februar 2018 kl. 10.15 Spr. Troels Laursen, Ullits: “Kirkekunst og det der ligner” kl.13.00 Prof. Uffe Østergaard, Hobro: “Reformationens virkninger i Danmark”
Mandag den 5. marts 2018 kl.10.15 Forfatter Søren Ulrik Thomsen, Kbh.: “Fornuft og mysterium”
kl.13.00 Spr. Mads Callesen, Skive: “Luther, musikken og kunsten” Cranach, Walther
Årsmøde: Mandag den 12. marts 2018 kl. 19 Spr. Kaj Mogensen, Morup Mølle: “H.C.Andersens romaner og poesi”
Salling kirkehøjskoles møder er på Salling Efterskole i Jebjerg. Kl.10.15 til 12.15. og kl.13 til 15. Betaling: 250,- kr. pr. semester, 100,- kr. pr. dag. Enkelt foredrag 50,- Formand Kjeld Stampe Nielsen, Knud Strand, tlf. 51164937. Kasserer Else Skovsager Jensen, Skive tlf. 40955961 Skoleleder, sognepræst Henrik Forman, Heltborg tlf. 60 72 90 17. 25-årsskriftet 50,- kr.
Studieturen “I Luthers fodspor” bliver fra den 25-29. juni 2018 med Hanstholm turist og rejseleder spr. Torkil Jensen. Åby. Tilmelding inden den 1. marts med et dispositum på 600,- kr.. Samlet pris bliver 4.998,- kr. som betales inden den 1. maj. Eneværelse koster 700,- kr. (husk at tegne rejseforsikring, se nedenfor)

I Luthers Fodspor

Salling Kirkehøjskole 25. – 29. juni 2018

Program:
Mandag den 25.juni: Afgang fra Salling efterskolen i Jebjerg kl. 7

kl. 11.30: Pause ved Otto Duborg
ca.19.15: Ankomst til Wittenberg – middag på hotel Best Western Stadtpalais.

Tirsdag den 26.juni: Morgenmad Byvandring med besøg ved Lutheregen. Rundvisning i Lutherhaus. Frokostpause. Rundvisning i Stadtkirche. Derpå vandring på egen hånd i Wittenberg. Aftensmad .

Onsdag den 27.juni: Morgenmad – derefter afgang fra Wittenberg. Besøg i Torgau, Sankt Marienkirche, Schlosskapelle. Frokostpause. Afgang mod Leipzig, hvor besøget vil være koncentreret omkring Nicolaikirche med mandagsandagterne forud for murens fald og Thomaskirche med Bachs grav. Ankomst Mercure Hotel Erfurt.

Torsdag den 28. juni:
Morgenmad – Rundtur i byen besøg ved Krämerbrücke og Marktplats. Rundvisning i Augustinerklostret. Samtale med Dr. Lindner. Frokostpause. Afgang mod Eisenach. Rundvisning på Wartburg. Middag – afslutningsaften.

Fredag den 29.juni: Morgenmad kl. 7.00 Hjemrejse kl. 9.00 Afgang mod Danmark. Hjemkomst i henhold til program

Undervejs i bussen vil spr. Torkil Jensen, holde ialt 13 korte foredrag med baggrundsstof, dels historisk i de store linjer, dels konkret om de steder, vi er på vej hen.
Tegn altid en rejseforsikring. Pga. finanslovens afskaffelse af rejsesygesikringen på det gule sundhedskort, er du ikke længere dækket på samme måde som tidligere. Hanstholm Rejser tegner Årsrejseforsikring (under 69 år): 249,- •Årsrejseforsikring (70-79 år): 374,- •Årsrejseforsikring (80+): 498,- Afbestillingsforsikring på den enkelte rejse: 6% af rejsens pris (min. 75,-) ———————————————————————————————————————- Tilmelding
Navn:                                 E-mail.:                                        Tlf..


Onsdag d. 28. februar 2018 kl. 19.30
Foredrag i  Harrevig-egnens bogmekka
Harrevig-egnens folkeuniversitet har fået forfatteren , Lars Nourup  Fredeiksen, af Bogen Kristine til at fortælle om sin bog, som foregår i vores område. Bogen er en historisk roman.

Billetter  til forfatterbesøg kan købes hos Harre købmand.  Pris for foredrag incl. kaffe og brød 65 kr

Bogen kan også købes hos Harre Købmand.

Klik på billede og se et stort.

 


Støt projektet med et klik. Info herunder.

Så er ansøgningen til Realdania-kampagnen Underværker publiceret og klar til jeres støtte. Vi skal have mindst 200 støtter for at komme i betragtning.
Vi glæder os til at se, hvor hurtigt vi kan få samlet 200 støtter, og gerne mange flere. Så gå ind på linket og tryk på knappen “STØT PROJEKT”.
I er naturligvis også meget velkomne til give kommentarer til projektet.
Vi søger Realdania 950.000 kr. til Harrevig-egnens Grønne Samlingshus.

https://www.undervaerker.dk/projekter/2018/harrevigegnensgrnnesamlingshus


www.harrevigpastorat.dk       Ny hjemmeside kommet i luften.


Bogbussen klar med ny køreplan efter sommerferien.

Hjerk.
Bogbus mandage kl. 15.10-15.40
Klar igen mandag 14.august 2017

Harre.
Bogbus fredage kl. 16.40 – 17.10
Klar igen fredag 18. august 2017

Klik på bussen og se et stort billede


Brev til alle.                               Harrevig-egnen den 11. oktober 2017


Hjerk-Harre Forsamlingshus
Med denne lille hilsen vil vi gerne benytte lejligheden til at give alle Harrevig beboere en kort status på projektet med at få rejst et nyt Harrevig-egnens forsamlingshus og samtidig opfordre jer til at betale kontingent til vores eksisterende hus / forening.

Kontingent
Kontingent for 2017 er fastsat til:
200,- kr. pr husstand
100,- kr. hvis du er enlig
Har I lyst til at bidrage med ekstra beløb til hjælp til vores nye forsamlingshus, er I mere end velkomne til at indbetale. Beløbet kan indbetales på reg. nr. 8510 konto nr. 0007036140
Husk at anføre jeres navn og/eller adresse ved indbetaling.
Ved sidste generalforsamling blev nye vedtægter vedtaget, hvor vi blandt andet valgte at rykke forsamlingshusets regnskabsår til kalenderåret. Derfor vil næste generalforsamling finde sted i februar 2018. Kom endelig og høre mere om det nye hus.

Kort status på Harrevig forsamlingshus projektet
Som det sikkert er bekendt for de fleste, er vi en flok entusiaster, der stadig tror på, at vi kan få rejst vort hårdt tiltrængte og længe ønskede nye medborgerhus / forsamlingshus.

Indenfor det seneste år har vi fået bevilget 500.000,- kr. + fuld refusion til professionel fundraisings hjælp fra Skive Kommunes Landsbyudvalg.
Vi har valgt firmaet PrimusMotor til at hjælpe os med at få de resterende fondsmidler hjem. Samarbejdet startede med en workshop aften i forsamlingshuset, hvor 42 entusiastiske borgere kom med deres ideer og sammen kom vi frem til et nyt Grønt Samlingshus, hvor vi udover lokaler til udleje og fester vil have et værksted til forskellige aktiviteter som f. eks. pileflet og cykelreparationer. Samtidig vil der blive etableret en ”cykelstation” for cykelende turister, vi har jo den nationale cykelrute Limfjordsruten, der går igennem Harrevig-egnen. PrimusMotors arkitekt har været i gang, og p.t. er husets udseende som vist her:

Der vil blive en del genbrug fra det gamle hus, blandt andet vil mursten blive anvende til indvendige vægge.

PrimusMotor er lige nu i kontakt med de større fonde som Lokale og Anlæg, Realdania og A.P. Møller Fonden og vi satser meget på, at vi kan sætte spaden i jorden til det nye hus 2018.

Vil I gerne høre nærmere, er I velkommen til at kontakte Inger Arensbach, iarensbach@mail.dk  mobil 23201342, der er medlem af bestyrelsen og projektgruppen for det nye Grønne Samlingshus.

Med venlig hilsen
Hjerk-Harre Forsamlingshus
v/ Vagn Høgsberg Kristensen

Brevet står kun her på opslagstavlen midlertidig.  Derefter står brevet under Institutioner og Foreninger / forsamlingshuse.


Her er mit nye slogan:
BRUG DIN NÆRBUTIK, MENS DU ER UNG!
SÅ ER DEN DER OGSÅ, NÅR DU BLIVER GAMMEL OG TUNG!
Anna Lund