Åbent brev til Landspolitiker

I alt 2 åbne breve

—–

Åbent brev til Kristian Pihl Lorentzen

Farlige episoder på strækningen
=>
utrygge borgere
=>
mediomtale
=>
politikere mødes med borgere på strækningen – politikerne enige med borgerne i at strækningen IKKE er sikker at færdes på cykel på og at noget skal der gøres
=>
stilhed…….stilhed…….stilhed…..

endnu en farlig episode på strækningen
=>
utrygge borgere
=>
medieomtale
osv osv

Jeg har boet på Brovej 5 i godt 7 år. Ovenstående mølle har snurret nogle gange rundt i den tid jeg har boet her. Men en af mine naboer, som også boede her da vejen blev etableret, kunne fortælle mig at borgernes utryghed og politikernes løfter om at der skal etablereres cykelsti og/eller parallelvej til strækningen begyndte helt tilbage i 1969.
Da jeg flyttede hertil i 2007 kunne mine naboer fortælle, at de lige inden kommunesammenlægningen havde deltaget i et møde med daværende Sallingsund Kommune, hvor kommunens folk havde vist dem færdiggjorte tegninger af hvor parallelvejene skulle etableres, og hvilke matrikler der ville blive berørt heraf. Så jeg tænkte, at det jo nok bare var et spørgsmål om kort tid, inden vi ville høre nyt.

Min familie har, som mange af vores naboer, været impliceret i en bilulykke i forbindelse med et venstresving ind af vores indkørsel. Min exmand kom kørende fra sydlig retning, blinkede og satte farten ned for at dreje op ad vores indkørsel, da en bagvedkørende bilist som havde overset hans signaler for fuld fart kører op i bagenden af vores bil, hvilket resulterer i at vores bil havner i grøften i venstre side af vejen. heldigt at der i det øjeblik ikke kom nogle modkørende trafikanter. Min eksmand havde 3 af mine børn i bilen. To totalskadede biler men ingen alvorlig personskade.

Alligevel er jeg positiv, da jeg hører om dagens program. Og håber at der nu sker noget i den langstrakte sag.

Da jeg i en af Salling Bladets artikler om strækningen læser, at Vejdirektoratet har afvist nødvendigheden af at etablere cykelsti på strækningen med begrundelsen “der findes alternative cykelruter” bliver jeg dog mildt sagt lidt harm over at os borgere, der bor på denne strækning, åbenbart overhovedet ikke tæller med?!! Jeg ved godt, at vi ikke er talrige – men vi er faktisk en del borgere som har vores eneste udkørsel direkte på Rute 26. Vejbanen er ikke blevet gjort bredere ud for vores indkørsler (som den blev gjort ud for Harre Bjerg Vej da golfbanen blev etableret).

Folkeskolebørnenes skolebus standser direkte på Rute 26, ud for vores respektive indkørsler, der hvor man må køre 90 km/t.(og bagvedkørende trafik går i stå mens vore små poder står af eller på bussen). Roslev Skole har heldigvis stor forståelse for at mine børn er utrygge ved at stå og skulle være fuldt synlig på Rute 26 i myldretiden hver morgen – så de sidste par år har skolen givet mine børn et ekstra buskort, så jeg nu selv kører dem ind til Harre hver morgen, hvor de kan stå på en anden rute skolebus.

Værre ser det ud for de herboende unge mennesker, som starter videregående uddannelser, og enten skal til Nykøbing eller Skive. Deres eneste mulighed er at gå eller cykle på Rute 26 og krydse den – enten for at stige på bussen mod Skive (som holder inde i Harre By) eller stå på bussen mod Nykøbing som gør holdt ved rastepladsen lige før Dalstrupvej. Jeg håber at den længe ventede cykelsti og/eller parallelvej kommer inden mine unger kommer i den situation!

Jeg har en overgang selv cyklet dagligt på strækningen til og fra mit job i Nykøbing. Bestemt ikke en behagelig cykeltur. Hvor ville jeg dog gerne, at der bare kunne komme skilte op så bilister kan blive gjort opmærksomme på at her er der altså cyklister på kørebanen!

jeg mener:
• at der skal etableres cykelsti på begge sider af strækningen hurtigst muligt
eller
• at vejstrækningen skal opgraderes til motortrafikvej og de nødvendige parallelveje etableres

Det absolut mindste der bør gøres her og nu, er at der bliver sat skilte op, så det bliver tydeligt for forbikørende bilister at her er der cyklister på vejbanen, biler der krydser vejbanen og skolebusstop alle de steder det er tilfældet!

vh
Mette Line Laursen
Brovej 5 (rute 26), Harre
7870 Roslev

========================

Åbent brev fra Lars Mathiesen
Det er et flot initiativ. Her er Galleri Sallings bidrag til det. Jeg kan desværre ikke selv være til stede, men håber, at I vil bringe dette videre til Kristian Pihl Lorentzen og andre, der kunne være interesseret
Åbent brev til folketingspolitiker og medlem af trafikudvalget Kristian Pihl Lorentzen.
Galleri Salling har eksisteret i over 10 år – de sidste 6 år med base i den lille landsby Hjerk, som er en del af Harrevigegnen.
Galleriet har igennem årene trukket mange tusinde besøgende til Harrevigegnen fra det meste af landet. Jeg har helt bevist valgt at lægge galleriet her i denne smukke Limfjordsegn, da den passer som fod i hose til galleriets ønske om at vise naturrelateret kunst af høj kvalitet. Jeg var var fra starten klar over at med den placering, var jeg nødsaget til at bruge tid og mange penge på markedsføring. Da jeg flyttede galleriet til Harrevigegnen kom det dog som en stor overraskelse for mig, at der ikke var mulighed for at få skilte op, så vi kunne vise vej til galleriet. Igennem årene har en del førstegangsbesøgende haft svært ved at finde galleriet, og kørt forgæves eller med stor forsinkelse. Det er et irritationsmoment for mine kunder, som let kunne undgås med simpel vejvisning.
Mange har med stor forbløffelse spurgt, hvordan man kan drive et professionelt galleri i disse tyndere befolkede egne. Det kan man, hvis man har noget godt at vise, som mange gerne vil køre for at se og ved gennem en årrække at opbygge kendskab. Det ville dog have været noget nemmere, hvis folk, der passerede gennem området kunne blive gjort opmærksom på, at der er liv og muligheder for kulturelle oplevelser her. Det er en del af ”Udkantsmyten”, at man ikke kan få kulturelle oplevelser uden for de store byer. Sandheden er, at der sker rigtigt meget. Vi er mange, der skaber kulturoplevelser, og der er stor opbakning til disse aktiviteter fra de lokale borgere, men restriktive regler og krav i planlov og skiltningsregulativer, gør det unødigt svært og er medvirkende til at mange opgiver. Der er mange myter om provinsen, som med et forfærdeligt udtryk er blevet kaldt ”Udkantsdanmark”. Denne stempling som perifer gør det rigtigt svært at tiltrække nye borgere – især højtuddannede – der ikke tror her er noget at komme efter ud over en smuk natur.
Hjælp os med at synliggøre, de kulturtilbud der er på egnen. Fjern eller opblød de restriktive skiltningsregler.
Venlig hilsen
Lars Mathiesen
Galleri Salling